يکشنبه ٢ بهمن ١٤٠١ :: ١٣:٥٢

اشتغال‌زایی ۱۰۰ نفری بانویی که از صفر شروع کرد/ کارآفرین لرستانی: به مصوبه‌های حمایت از دانش بنیان‌ها توجه نمی‌شود

سمیه شبرو، بانوی کارآفرین و موفق بروجردی است که به واسطه تجربه پدر در حوزه صنعت وارد این حوزه شد و امروز حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، خانم شبرو همراه با خواهران خود و البته استفاده از تجربیات پدر توانسته یک هلدینگ خانوادگی را تشکیل و به شعار تلفیق صنعت و دانشگاه جامه عمل بپوشاند، فعالیت‌های وی و خانواده‌اش زمینه اشتغال حدود ۱۰۰ نفر را فراهم کرده است.

اشتغال‌زایی ۱۰۰ نفری بانویی که از صفر شروع کرد/ کارآفرین لرستانی: به مصوبه‌های حمایت از دانش بنیان‌ها توجه نمی‌شود

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری لرستان به نقل از خبرگزاری فارس لرستان؛ سمیه شبرو متولد ۶۷ و دانش آموخته مهندسی نرم افزار و ارشد معماری سیستم‌های کامپیوتری است، می‌گوید: من درس آموخته مکتب کسب و کار از دانشگاه تجربه و علم پدر هستم که حدود ۱۶سال است به صورت رسمی کار را شروع کرده‌ام.

این بانوی جوان و موفق بروجردی می‌گوید: به سبب زندگی در خانواده‌ای صنعتگر و ارزش آفرین همواره به دنبال خلق ارزش بودم، همین باعث شد از سنین نوجوانی همیشه آرزوی ایجاد کسب و کار مستقل را داشتم و این فکر و ایده رو در ذهنم می پروراندم.

شبرو می‌گوید: من با هدف تغییر زندگی خود و دیگران همچنین گذر از دوران سخت و نفس گیری که زندگی برای آنها پیش آورده از طرفی تحقق رویای دوران نوجوانی‌ام، مشغول به فعالیت شدم، در همه دوران فعالیتم تنها اتکای من توکل به خدا و امید به آینده بود.

نام این بانوی موفق و جوان بروجردی که سال گذشته از بین ۹ هزار بانوی کارآفرین در کشور پایش شد، به عنوان تنها کارآفرین جوان جزو ۷۲ نفر کارآفرین موفق کشور در کتابی با عنوان زنانی از جنس باور معرفی شد.

با این بانوی موفق بروجردی گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

چطور شد به حوزه صنعت ورود کردید؟

من از اواخر ۱۷سالگی و اوایل ۱۸ سالگی فعالیت کاری خود را در حوزه‌های مختلف شروع کردم، حدود ۴سال کارمند دانشگاه هنر بروجرد بودم، اما سن شروع کار غیر حرفه‌ای من به دوران نوجوانی‌ام برمی‌گردد که همراه پدر در محل کسب و کارش حاضر می‌شدم.

پدر از صنعتگران قدیمی بروجرد است که دارای چندین کارخانه در بروجرد بود، من حرفه‌های حسابداری و کنترل کیفیت را به صورت تجربی نزد پدر یاد گرفتم.

به سبب زندگی در خانواده‌ای صنعتگر و ارزش آفرین همواره به دنبال خلق ارزش بودم، همیشه از سنین نوجوانی آرزوی ایجاد کسب و کار مستقل را داشتم و این فکر و ایده رو در ذهنم می‌پروراندم‌.

به طور مستقل فعالیت خود را از کی شروع کردید؟

اولین کار مستقل خود را به صورت خلق ارزش از سن ۲۳ سالگی با راه‌اندازی کارگاه بسته‌بندی مواد غذایی به همراه ۲ تن از دوستانم شروع کردم.

سرمایه اولیه‌تان برای شروع کار چقدر بود؟

جالب است که تنها دارایی من برای شروع مشق ارزش آفرینی است که در خانواده نوشتم وگرنه زمانی‌که کار را به صورت مستقل شروع کردم به خاطر بدعهدی یکی از شرکای تجاری پدرم تمام دارایی ما از بین رفت و به جرات می‌گویم از چند طبقه زیر صفر شروع کردم و تنها دارایی‌ام امید به تغییر زندگی و آینده بوده است.

با چه هدفی به این عرصه ورود کردید؟

من با هدف تغییر زندگی خودم و دیگران و گذر از دوران سخت و نفس گیر که زندگی برای ما پیش آورده بود همچنین تحقق رویای دوران نوجوانی‌ام، مشغول فعالیت شدم و تنها اتکای من توکل بخدا و امید به آینده بود.

کمی از کارتان برای ما بگویید.

من کم کم فیلدهایی به کار اضافه کردم و امروز دارای یک هلدینگ خانوادگی هستیم که ۴ شرکت زایشی زیر مجموعه داریم.

اکنون شرکت آیریک ما فعال در زمینه it ,iot, و هوشمندسازی فعال است و دارای محصولات مختلف از جمله سامانه شهر هوشمند، کشاورز هوشمند، گردشگری هوشمند، صنعتگر هوشمند است.

شرکت جهان سازه شبرو ما فعال در حوزه معماری از صفر تاصد. یعنی برداشت، اخذ مجوز، نقشه کشی و اجرا است. شرکت کارستان رشد شبرو فعال نیز در زمینه انجام امور حسابداری، ثبت شرکت، ثبت برند، ثبت لوگو، ثبت اختراعات و دانش بنیان است.

شرکت آیریک نیروی ما هم فعال در زمینه انرژی پاک و تجدید پذیر و نیروگاه‌های خورشیدی است که دارای مجوز احداث نیروگاه ۴۰مگاواتی برای اولین بار در غرب کشور است.

شرکت آیریک ما از سال ۹۵ عضویت پارک علم و فناوری لرستان را کسب کرد و شرکت گردشگری هوشمند نیز سال ۱۴۰۰ عضویت جهاددانشگاهی لرستان و تاکنون فعال و عضو هر دو سازمان هستیم.

بازار محصولات شما که با مشکلی مواجه نیست؟

بله، با توجه به اینکه امروز فناوری و تکنولوژی در همه حوزه‌ها حرف برای گفتن دارد ما تنها در داخل با مشکلی مواجه نیستیم بلکه به بازارهای جهانی فکر می‌کنیم.

فعالیت‌های شما منجر به اشتغال‌زایی ‌هم شده است؟

بله، اشتغال‌زایی ما در هر رده کاری متفاوت است، از ۱۵نفر تا۵۰ نفر بسته به نوع پروژه و کار مشغول فعالیت هستند، در مجموع می‌توان گفت توانسته‌ایم برای حدود ۱۰۰ نفر شغل ایجاد کنیم.

بودن خانواده نقشی در پیشرفت کار شما داشت؟

بله، قطعا رمز کنار هم بودنمون و دست در دست هم دادن‌مان سهم بسزایی در پیشرفت کارها داشته است.

به هدفی که برای خود مشخص کرده‌اید، دست پیدا کرده‌اید؟

ما هنوز به اون قله‌ای که برای خود هدف قرار داده‌ایم نرسیده‌ایم، اما در طی این مسیر پر شیب و فراز و نشیب قطعا با در کنار هم بودنمان باعث می‌شود که دلسرد نشویم و محکم تر ادامه دهیم.

  ما توانستیم شعار تلفیق صنعت و دانشگاه را به واقعیت تبدیل کنیم، ما با اتکا به تجربیات پربار پدر در صنعت و علم دانشگاهی ما سه خواهر با یکدیگر نهال درخت پر از امید و فناوری آیریک پردازش شبرو را بکاریم و به نهال‌های بعدی امیدوار باشیم.

به مشکلات پیش روی شرکت‌های دانش بنیان اشاره می‌کنید؟

موضوع دانش بنیان متاسفانه به خاطر فناوری نو بودن در لرستان دارای چالش‌های بسیاری است.

امسال با وجود اینکه دانش بنیان نام‌گذاری شده اما تاکنون حتی یکی از مصوبات اجرا نشده است، وقتی هم مراجعه می‌کنیم با جواب‌های سر بالا یا اینکه اجرایی شدن این کار بسیار سخت است رو برو می‌شویم.

این عدم توجه به شرکت‌های دانش بنیان در استان لرستان توانسته یک وزنه بزرگ اشتغال‌آفرینی در استان را به کور سویی پرتاب کند و هر روز القابی مانند استان محروم مطرح باشد آن هم در استانی پز از نعمت‌های خدادادی است و این برای من به عنوان یک جوان فناور مورد قبول نیست.

امتیازدهی