شنبه ٢٩ بهمن ١٤٠١ :: ١٤:٤٧

حمایت از دانش بنیان‌ها مانع مهاجرت نخبه لرستانی شد/ کارآفرینی که با 2 میلیون تومان شروع کرد حالا می‌خواهد کمپانی بزند

فرهادجمشیدی پور کارآفرین و اولین مهندس برق خودرو دورود است که با تولید چند محصول با کیفیت در حوزه خودرو نه تنها رضایت مصرف کننده را جلب کرده است، بلکه با ایده هر خانه یک کارگاه به دنبال ایجاد یک کمپانی است.

حمایت از دانش بنیان‌ها مانع مهاجرت نخبه لرستانی شد/ کارآفرینی که با 2 میلیون تومان شروع کرد حالا می‌خواهد کمپانی بزند

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری لرستان به نقل از خبرگزاری فارس؛ فرهاد جمشیدی پور متولد ۶۵ است و به قول خودش تا همین چند سال پیش به فکر مهاجرت  از کشور بوده و پیشنهاداتی هم به او شده بود، اما وقتی پارک علم و فناوری و مجموعه دولت بعد از سفارش مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از شرکت‌های دانش بنیان از  او و ایده‌هایش حمایت می‌کند هوای رفتن از سرش افتاده و اکنون با عشق و پشتکار به کارش ادامه می‌دهد.

جمشیدی پور پیشه پدر است، پدر و عمویش به طور سنتی در حوزه برق خودرو سال‌ها فعالیت داشته اما او فعالیت در حوزه خودرو را به طور حرفه‌ای دنبال کرده است.

او معتقد است: کارگاه‌های کوچک‌زودبازده به مراتب بهتر از کارخانه‌های بزرگی است که پس از چند سال تبدیل به سوله‌هایی بزرگ می‌شوند.

این جوان خلاق و فناور دورودی، می‌گوید: عشق و پشتکار باعث شد که من سختی‌ها را تحمل کنم و پس از هر بار شکست از زمین بلند شوم و از این شکست‌ها تجربه کسب کنم.

با او که مدیرعامل شرکت فرهاد فن لرستان است و سودای تشکیل یک کمپانی بزرگ را برای ۱۰ سال آینده در سر دارد، گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که خواندن آن خالی از لطف نیست.

همدردی با مردم 

فرهاد جمشیدی پور اینطور شروع می‌کند:  ما در حوزه برق خودرو به شکل حرفه‌ای پیش می‌رفتیم، اما احساس کردم که استعداد و توانایی بیشتری دارم که باید آنها را شکوفا کنم.

بعدها  به عنوان یک رسالت شناخت کامل از خودرو را اولویت قرار دادم، تا بتوانم در آن یک سری تغییرات انجام بدهم، چون متوجه شده بودم که قطعات بی کیفیت باعث شده بود مصرف کنندگان متحمل ضرر بشوند. همین شد که به فکر تولید قطعات بومی با کیفیت و مقرون به صرفه افتادم ، در واقع یک حس همدردی با مردم من را به این سمت سوق داد و ۵ سال پیش کارم را شروع کردم.

تولید اول پول خوبی داشت

اولین قطعه‌ای که تولید کردم سلکتور دسته راهنما بود ، دسته راهنمایی که ایران خودرو و سایپا تولید می‌کردند خیلی زود خراب می‌شد، قطعه‌ای داخل دسته راهنما  پلاستیکی بود و ذوب می‌شد، مصرف کننده هم باید مبلغ گزافی را پرداخت می‌کرد.

بعد از پژوهش یک سلکتور دسته راهنما ساختم که با وجود آن دیگر نیازی به تعویض دسته راهنما نبود و تنها  قطعه داخل دسته راهنما را تعویض می‌کردی ، محصولی که علاوه بر کیفیت قیمت مناسبی هم داشت.

با تولید و عرضه آن به بازار واردات دسته راهنما به کشور دو سوم کاهش پیدا کرد، آنجا بود که متوجه شدم سود در تولید است، من در یک قالب دو میلیون تومانی چند صد میلیون تومان پول به‌دست آورده بودم و این خوب بود.

کم‌کم جلو رفتیم بعد به این فکر افتادم که قطعات الکترونیک بزرگتری تولید کنیم، اما چون قیمت قطعات وارداتی بی کیفیت پایین بود به این نتیجه رسیدیم که گام را درست برداریم. آنالیز کردیم که چه قطعاتی مورد نیاز و چه قطعاتی بی کیفیت هستند، آنها را جدا سازی کردیم و در روند کار قرار دادیم حالا یک محصول ما به چهار محصول تبدیل شده است، تست لامپ دو رنگ خودرو ، کنترل دور تهویه  و دنده استارت دیگر محصولاتی است که تولید می‌کنیم.

کار در خانه زمینه ساز ایجاد کمپانی بزرگ

با ادامه کار  به این فکر افتادیم که کار در خانه را  ایجاد کنیم یعنی قطعات در خانه تولید شود، با این اقدام هم هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند هم بازده بهتری ایجاد می‌شود،‌ از طرفی این کارگاه‌ها به هم متصل و در نهایت یک کمپانی بزرگ تشکیل می‌شود.

همانطور که می‌دانید احداث کارخانه بزرگ هزینه دارد و در صورت  ورشکستگی به سوله‌هایی خالی تبدیل می‌شود، ما در لرستان داریم کارخانه‌های بزرگی که اکنون تنها سوله‌های بزرگ و متروکه هستند.

حمایت پارک و دولت باعث دلگرمی شد

کارها پیش می‌رفت اما من همیشه منتقد بودم علت آن هم وجود مشکلات پیش روی تولید بود، حتی به مهاجرت از کشور هم فکر کرده بودم، اما سال گذشته و امسال وقتی پارک علم و فناوری و مجموعه دولت از ایده‌ها و شرکت‌های دانش بنیان حمایت کردند که خود ما هم یکی از آنها بودیم دلگرم شدیم و همین باعث شد جهش پیدا کنیم و فکر خروج از کشور را از ذهنمان خارج کنیم.

گفتیم در مملکت خودمان می‌مانیم  و کمپانی را ایجاد کنیم، حالا چشم انداز کار من این است که ده سال دیگر رقیبی نداشته باشم.

ممکن است حمایت‌های پارک به لحاظ مالی اندک باشد اما دلگرم کننده است و همین باعث می‌شود ما به فکر ایده‌های جدید باشیم.

دو محصول در حال ثبت اختراع

از چهار محصولی که تولید کردیم سلکتور دسته راهنما را دنبال ثبت اختراعش نرفتیم چون خیلی با این موضوع آشنا نبودیم، دنده استارت را هم که شگرد نوینی برای تولید آن به کار برده بودیم و بازار خوبی در دورود، خرم‌آباد و شهرهای اطراف پیدا کرد بیشتر به این خاطر بود که مردم برای خرید یک دنده استارت راهی تهران نشوند.

اما تست لامپ دو رنگ و کنترل دور تهویه را پیگیر ثبت اختراعشان هستیم، البته ناگفته نماند هر قطعه‌ای که تولید کردیم اختراع است زیرا تغییرات قابل توجهی در آنها ایجاد کرده بودیم.

دو محصول در حال ثبت اختراع

از چهار محصولی که تولید کردیم سلکتور دسته راهنما را دنبال ثبت اختراعش نرفتیم چون خیلی با این موضوع آشنا نبودیم، دنده استارت را هم که شگرد نوینی برای تولید آن به کار برده بودیم و بازار خوبی در دورود، خرم‌آباد و شهرهای اطراف پیدا کرد بیشتر به این خاطر بود که مردم برای خرید یک دنده استارت راهی تهران نشوند.

اما تست لامپ دو رنگ و کنترل دور تهویه را پیگیر ثبت اختراعشان هستیم، البته ناگفته نماند هر قطعه‌ای که تولید کردیم اختراع است زیرا تغییرات قابل توجهی در آنها ایجاد کرده بودیم.

کار با دست خالی شروع شد

اگر بگویم با دست خالی و دو میلیون‌ تومان کار را شروع کردم باورش سخت است، اما واقعا با دو میلیون تومان شروع کردم و در حال حاضر ده نفر به طور مستقیم و حدود ۳۰ نفر هم به طور غیر مستقیم مشغول کار هستند.

در حال حاضر بازار قطعاتی که توسط ما و در بسته بندی کوارتز و فیکس پارت عرضه می‌شود خوب است زیرا با ایمان به کیفیت کار را پیش برده‌ایم.

کیفیت و استاندارد ما به شکلی است که بازار چراغ برق تهران که به اصلاح معدن لوازم خودرو است بارها از من خواسته کیفیت را پایین بیاورم چون فروش بالایی داریم، زیرا دلالان و مافیای قطعات خودرو نمی‌خواهد محصول با کیفیت تولید شود اما نیت من رفاه و جیب مصرف کننده است.

صادرات قطعات خودرو را در نظر داریم

من به فکر صادرات هم هستم، زیرا توان تولید قطعاتی که مورد نیاز بازار خارجی باشد را داریم، صادرات مهم است چون باعث ارز آوری می‌شود.

در همین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی استان که چند هفته پیش برگزار شد صحبت‌هایی را با تجار عراق داشتیم و این موضوع را مطرح کردیم که ما قابلیت طراحی و تولید انواع قطعات خودرو را داریم، وجود مواد اولیه خوب و خلاقیت به عنوان دو مولفه اصلی تولید را ما داریم.

به‌عنوان نمونه همین قطعه کنترل دور تهویه فرانسوی است اما ما طراحی داخلی را تغییر دادیم و با علم دنیا با قیمت مناسب تولید کردیم.

عشق و پشتکار مهمترین عامل موفقیت من بوده، بارها زمین خوردم و مشکلاتی ایجاد شد، اما از شکست‌ها درس عبرت گرفتم.

بانک‌ها همراهی نمی‌کنند

مهمترین موضوعی که کارآفرینان و شرکت‌های دانش بنیان را با مشکل مواجه می‌کند و همین موضوع گریبانگیر ما هم است بیمه نیروی کار و بانک‌ها هستند. با وجود اهمیت بیمه کارکنان اما ما به عنوان شرکت‌های نو پا توان پرداخت حق بیمه کارکنان را نداریم از طرفی بیمه تضمین کننده امنیت شغلی آنها است.

نکته دیگر بانک‌ها هستند که با کارآفرینان راه نمی‌آیند به عنوان نمونه تسهیلاتی را برای خرید قالب به ما اعطا می‌کنند اما پروژه پرداخت آنقدر طولانی می‌شود که زمان پرداخت قیمت‌ها چند برابر شده است.

امتیازدهی